Cele mai ieftine televizoare 2016

În acest articol am evidențiat cele mai ieftine televizoare plecând de la principalele categorii de clasificare în funcție de care majoritatea își caută un televizor nou. Din punctul meu de vedere există două mari criterii de clasificare:
1. Smart Tv-uri/Non-Smart
2. Rezoluția (HD, Full HD și Ultra HD 4K)

De regulă majoritatea (dacă nu chiar toate) televizoarelor cu diagonala mai mică de 80 cm nu sunt Smart TV-uri. De asemenea mai toate din această categorie oferă o rezoluție HD. Așadar haideți să vedem trei dintre cele mai ieftine televizoare cu diagonala sub 80 cm:

Saba 19HDLEDSaba 19HDLED cu diagonala de 48 cm și rezoluție HD este un televizor cu prețul puțin peste 400 lei (Vezi aici preț actual la eMAG, Preț actual la Flanco). Majoritatea l-au achiziționat ca televizor secundar, pentru bucătărie.

Deși în specificațiile tehnice apare că ar avea 3 porturi HDMI, cei care l-au cumpărat susțin că are doar 1 port HDMI.

De asemenea consumul de curent este puțin cam mare raportat la diagonală și anume 75W, însă nu vă faceți griji pentru că la 100 ore de funcționare înseamnă un consum de aproape 8 KW, adică undeva la 4 lei cost pe factura de curent.

Deci la o utilizare de 10 ore/zi, 30 zile pe luna, înseamnă un cost de 12 lei lunar la curent. Televizorul dispune doar de tuner digital DVB-T ceea ce înseamnă că pentru cablu TV trebuie în continuare să folosiți un decodor extern pentru receționarea canalelor digitale.

Star-light 19DM1000

 

Star-Light 19DM1000 cu rezoluție HD și diagonala de 47 cm pe care îl găsiți aici, tot la un preț puțin peste 400 lei.

Față de televizorul prezentat anterior, consumul de energie este aproape la jumătate, doar 36W. Pentru recepționarea posturilor digitale are tuner integrat DVB-T/C și port CI+.

 

 

Smart Tech LE-1919

Smart Tech LE-1919 cu rezoluție HD și diagonala de 48 cm pe care l-am găsit aici la un preț excelent și dacă îl achiziționați până în data de 27.02.2016 primiți cadou un stick de memorie Kingston 16 GB în valoare de 28,99 Lei.

Consumul de energie este de 36W, optim în raport cu diagonala. Există tuner digital DVB-T/C și port CI+ pentru recepționarea posturilor digitale fără a folosi decodor extern.

Observație: Televizoarele din gama prezentată mai sus reprezintă o variantă excepțională pentru un buget redus ca televizor secundar pentru un dormitor sau bucătărie, însă trebui avut în vedere că și calitatea audio-video este una pe măsura prețului plătit.

Rezoluția reprezintă un aspect foarte important la un televizor, diferența între HD și Full HD este majoră atunci când urmăriți un post care emite la calitate Full HD sau când vedeți un film de pe stick sau hard. Așadar în continuare dacă aveți un buget puțin mai mare fată de televizoarele prezentate mai sus, vă prezint cele mai ieftine televizoare cu rezoluție Full HD Non-Smart:

Star-Light 22DM1000Star-Light 22DM1000 are diagonala de 55 cm, unghi de vizibilitate foarte bun (176 grade orizontal/vertical), tuner digital integrat DVB-T/C cu port CI+. Prețul este puțin peste 500 lei și îl găsiți aici.

 

 

 

 

Philips 22PFH4000

Philips 22PFH4000 cu diagonala de 56 cm și are toate dotările de bază ale unui televizor din gama sa. Consumul de energie este extrem de redus, doar 24W. De asemenea este compatibil Vesa 75 x 75 pentru a putea fi montat folosind un suport de perete. Acest model a primit foarte multe calificative pozitive din partea clienților care l-au achiziționat. Prețul este aproximativ 600 lei și îl găsiți aici la eMAG sau aici la PcGarage.

 

LG 22MT44DPLG 22MT44DP cu diagonala de 54 cm, timp de răspuns doar 5 ms (excelent pentru a putea fi folosit ca și monitor) și sunet cu puterea de 10W. Acest model este compatibil Vesa 75 x 75 mm și are tuner digital integrat DVB-T/C cu port CI+. Cel mai bun preț l-am găsit aici. Între timp poate ofertele s-au schimbat așadar recomand să vedeți aici și prețul la eMAG.

 

 

La categoria cele mai ieftine televizoare Smart TV cu rezoluție Full HD avem un top destul de interesant și anume:

Samsung 32J5200 este Smart TV-ul din gama 2015 cu cel mai bun preț la momentul actual. Diagonala este de 80 cm, iar sunetul oferă o putere de 10W și tehnologii premium precum DTS. Pentru conectarea la internet exista RJ-45 și modul Wireless.

Porturile HDMI sunt în număr de 2, și doar un port USB. Tunerul digital este de tip DVB-T/C și are slot CI+. Având un suport cu 2 „picioare” unii clienți s-au declarat nemulțumiți de stabilitatea televizorului, însă această problemă se soluționează dacă strângeți suruburile foarte bine folosind o șurubelniță de tip stea.
Samsung 32J5200
Verificați aici prețul actual la: eMAG      Flanco      PcGarage

Philips 32PFH5500/88 este un Smart TV accesibil cu diagonala de 80 cm și sistem de operare Android. Față de modelul prezentat mai sus, acesta are un sistem audio cu o putere de 20W și tehnologii precum Smart Sound, Sunet Clar, Bass Dynamic, dar nu și DTS.

De asemenea lista de porturi este puțin mai generoasă având 4 porturi HDMI, 3 porturi USB, și bineînțeles port RJ-45 sau Wi-Fi integrat pentru conectarea la internet. Televizorul este compatibil Vesa 100 x 100 pentru montarea folosind un suport de perete.
Philips 32PFH5500/88
Verifică aici:    Preț la eMAG        Preț Flanco

LG 32LF580V este un model Smart puțin mai scump decât celelalte două dar este un televizor excelent din toate punctele de vedere. Diagonala este tot de 80 cm, iar sistemul audio este de 20W și are tehnologii DTS, Smart Sound și Voce Clară.

Încă un plus față de celelalte modele prezentate este tunerul digital care pe lângă standardele DVB-T2 și DVB-C oferă și DVB-S2 folosit pentru recepționarea posturilor digitale atunci când folosiți o antenă satelit de tip digi tv.

Ca și porturi avem 3 HDMI-uri și 3 USB-uri, și restul porturilor uzuale ce se găsesc la orice alt televizor din gama sa (CI+, Scart, component, Wi-Fi, RJ-45, 2 x RF, ieșire audio digitală).
LG 32LF580V
Cel mai bun preț l-am găsit aici la eMAG

Am ajuns la cea mai interesantă categorie și anume cele mai ieftine televizoare Ultra HD. Dacă la începutul anului trecut televizoarele Ultra HD erau destul de scumpe, acum avem de-a face cu prețuri accesibile.

Așadar în momentul actual puteți cumpăra un televizor Ultra HD la preț de Full HD. Am selectat trei dintre cele mai ieftine televizoare din această categorie:

Philips 43PUH4900/88 este cel mai ieftin televizor cu rezoluție Ultra HD, are o diagonală de 109 cm, însă este Non-Smart. Sunetul are puterea de 16W, fără tehnologie DTS precum alte televizoare premium. Tunerul digital are standardul DVB-T/C și slot CI+.

Porturile sunt suficiente: 3 x HDMI, 2 x USB, Scart, component, minijack căști și ieșire audio digitală. Televizorul este compatibil Vesa 200 x 200. Pentru persoanele care își doresc un televizor cu rezoluție Ultra HD și pot să treacă peste faptul că nu este Smart, atunci poate fi o algere inspirată.
Philips 43PUH4900/88
Verifică: Preț la eMAG       Preț la PcGarage

Horizon 40HL910U este un televizor Ultra HD cu diagonala de 102 cm, puțin mai scump decât modelul de la Philips prezentat anterior, însă față de acesta este Smart TV cu sistem de operare Opera. Printre aplicațiile de bază se regăsește și Netflix care de curând s-a lansat și în Romania și vă oferă conținut Ultra HD.

În continuare voi prezenta câteva avantaje fată de multe alte televizoare: 4 porturi HDMI, 3 porturi USB, tuner digital care pe langă standerdele DVB-T2, DVB-C are și DVB-S2 (pentru antenă satelit de tip dolce/digi).

De asemenea sunetul are 20W, iar tipul ecranului este Direct LED, adică ledurile sunt dispuse pe toată suprafața ecranului, astfel că lumina este uniformă ceea ce oferă un contrast și culori uniforme. Compatibilitatea Vesa este 200 x 200.
Horizon 40HL910U
Cea mai bună ofertă am găsit-o la eMAG – Verificați aici prețul actual.

Philips 40PUH6400/88 – este un Smart TV din gama 2015 cu sistem de operare Android și diagonala de 102 cm. Sistemul audio integrat are puterea de 20W. Față de horizon, tunerul digital are doar DVB-T/C nu și DVB-S necesar pentru antenă satelit digi. Compatibilitatea Vesa este 200 x 200, iar porturile sunt la fel ca la Horizon.
Philips 40PUH6400/88
Verifica aici: Preț eMAG             Preț Flanco         Preț PCGarage

Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

fifteen + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.