Horizon 43HL9710U Smart UltraHD – gamă nouă – vezi detalii

Horizon 43HL9710U este un Smart TV cu rezoluție Ultra HD ce face parte din cea mai nouă gamă 2017, dar chiar și-așa prețul actual de aproape 1800-2000 lei este prea mare pentru ceea ce primim.

Comparativ cu alte televizoare, Horizon 43HL9710U ar trebui să vină cu un preț de cel mult 1700 lei ca să fie o achiziție inspirată. Altfel de ce nu am cumpăra un LG cu tehnologie HDR despre care am discutat aici și care costă aproximativ 1800 lei?

Cu speranța că se va mai reduce prețul cât și de dragul pasiunii, vom continua acest articol cu detalii despre design și specificații tehnice.

Horizon 43HL9710U la PcGarage

De regulă la PcGarage găsiți cel mai bun preț la televizoarele Horizon


Horizon 43HL9710U la eMAG

eMAG desfășoară ocazional campanii de reducere și vă recomand să verificați prețul dând click pe butonul verde


Design

Primul și probabil cel mai puțin interesant lucru despre care vom vorbi acum este aspectul exterior al televizorului. Spunem „cel mai puțin neinteresant”, deoarece după ce vor fi trecute în revista specificatiile tehnice, designul va conta prea puțin, dacă televizorul satisface absolut toate poftele.
Horizon 43HL9710U
În primul rând, Horizon 43HL9710U vine cu linii foarte subțiri, linii realizate dintr-un plastic de culoare neagră mată, iar principalul scop al acestor linii fiind acela de a scoate în evidență ecranul.

Avem un suport de aceeași culoare și material, plasticul negru mat, fiind un suport caracteristic de o perioada buna de vreme celor de la LG. De altfel, privit din lateral, avem de-a face cu un televizor extrem de subtire, excepție făcând zona unde se situează toate părțile componente și evident că este puțin mai gros.

De altfel, avem și acele mici adâncituri pentru a introduce cablurile, să nu mai existe sentimentul de „dezordine” al cablurilor din spatele televizorului.

Imagine

Horizon 43HL9710U este un Smart TV ce măsoară în diagonala 109 centimetri, pe ecranul acestuia urmând a ne fi oferite imagini la o calitate 4K, tactate la rezolutia de 3840 x 2160 pixeli, în timp ce unghiul de vizibilitate este unul foarte bun, aproape maxim, și anume 178 de grade.

Ecranul pare să fie de o calitate peste medie oferindu-ne o luminozitate de 350 cd/mp și contrast 1200:1. Chiar și-așa vă reamintesc că Horizon 43HL9710U nu oferă tehnologie HDR, aceasta regăsindu-se la toate televizoarele premium lansate în ultima perioadă.

Aspectul imaginii este cel cu care suntem obișnuiți de la absolut toate televizoarele, și anume 16:9. Nu ne este mentionată vreo anume funcție specială pe acest televizor.

Horizon 43HL9710U la PcGarage

De regulă la PcGarage găsiți cel mai bun preț la televizoarele Horizon


Horizon 43HL9710U la eMAG

eMAG desfășoară ocazional campanii de reducere și vă recomand să verificați prețul dând click pe butonul verde


Sunet

Am putea spune că unicul punct în care Horizon 43HL9710U se intersectează cu un televizor premium este sunetul și asta pentru că din specificații avem un sistem audio de 20W și tehnologii premium precum Dolby Digital Plus și DTS.

Smart

Iată-ne ajunsi și la cel mai important moment al review-ului nostru, și anume rubrica Smart, deoarece, până acum nu am reușit să găsim funcții interesante care să ne convingă că Horizon 43HL9710U merită prețul unui televizor premium.

Constatăm cu dezamăgire că nu excelează nici la capitolul Smart sau să iese în evidență cu un sistem de operare pe care să nu-l găsim pe televizoarele de buget. Spre exemplu să vină cu Android TV. În schimb avem ca sistem de operare HOS 2.0 care nu este altceva decât o interfață personalizată a sistemului Opera TV.

Horizon 43HL9710U poate fi conectat la internet prin LAN sau Wi-Fi și ca orice alt Smart TV ne oferă accesul la cele mai utile aplicații și anume: YouTube, Netflix, TED, etc.

Concluzie

Horizon 43HL9710U nu este un televizor premium întrucât nu are tehnologie HDR de niciun fel și ca urmare ca și televizor de buget ce nu se remarcă prin altceva decât că este Ultra HD prețul real trebuie să fie sub 1700 lei.

Ca să fim obiectivi, trebuie să subliniem și cel mai mare avantaj al lui Horizon 43HL9710U și anume garanția promoțională de 5 ani daca îl achiziționați în perioada ofertei.

9 Total Score
Horizon 43HL9710U mult prea scump

Cu garanție de 5 ani și dacă ar avea un preț de aproximativ 1700 lei, Horizon 43HL9710U ar fi o variantă mai reală.

Design
9
Imagine
9
Sunet
9.5
Smart
9.5
Preț
8
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

18 + seventeen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.