Best value

LG 40UH630V UHD cu tehnologie HDR, diagonala 101 cm, model 2016

LG 40UH630V este unul dintre cele mai accesibile televizoare cu rezoluție Ultra HD și totodată face parte din gama 2016 cu sistem de operare webOS 3.0, care după părerea noastră oferă cea mai bună experiență de navigare.

În ultima perioadă, LG a început să lanseze televizoare extrem de competitive, oferind o calitate excepțională la prețuri accesibile. Deși nu sunt posesor de televizor marca Sony, vă mărturisesc că la momentul actual televizoarele de la LG oferă cel mai bun raport calitate-preț.

LG 40UH630V o să vă încânte atât prin design cât și prin specificațiile tehnice de ultimă generație printre care și HDR, cea mai nouă tehnologie în materie de calitatea imagini.
LG 40UH630V

LG 40UH630V – Vezi aici prețul actual

Design:

Deja nu mai este un secret faptul că LG realizează unele dintre cele mai subțiri televizoare, și în general designul este unul de mare clasă, iar în fiecare an vin cu ceva nou.

În mod cert LG 40UH630V este cel mai subțire televizor din gama lui, având o grosime de doar 4,8 cm. Ca și nuanță s-a mers pe clasicul negru care niciodată nu va fi demodat.

Suportul pentru masă este format din 2 picioare separate ce se prind aproape de marginile televizorului spre a oferi o stabilitate foarte bună, și de asemenea un aspect elegant. Dacă doriți să optați pentru montarea folosind un suport de perete trebuie să știți că modelul 40UH630V este compatibil Vesa 200 x 200.

Imagine:

La capitolul imagine ar fi multe de spus, dar ma voi limita doar la aspectele foarte importante. În primul rând trebuie specificat că rezoluția 4K nu este atât de spectaculoasă, cât tehnologiile care stau în spatele acesteia.

Aceste tehnologii fac diferența în special când avem de-a face cu conținut de slabă calitate așa cum este cazul posturilor de televiziune actuale. Să luam spre exemplu cazul în care privim la un post ce emite Full HD. Spre a putea vedea imaginea pe tot ecranul (full screen) un televizor cu rezoluția 4k trebuie să facă upscaling.

Această operațiune presupune convertirea semnalului Full HD în 4K, și ca în cazul unui PC/laptop, cu cât avem un procesor grafic mai performant cu atât avem o conversie mai bună. Majoritatea posturilor emit semnal inferior celui Full HD, așadar rezultă o conversie și mai dificilă în care imaginea este refăcută pixel cu pixel.

LG 40UH630V

Cel mai bun preț îl găsiți aici, cât și cele mai bune servicii de achiziție.


Astfel prin conversia aceasta se pierde o parte din calitate, și de aceea LG a implementat câteva tehnologii care asigură o calitate de top. Pe partea de culori avem Dynamic Color Enhancer ce oferă imagini vibrante, apropiate de realitate, iar Local Dimming este o tehnologie ce controlează lumina și contrastul pe diferite zone ale ecranului spre a oferi un negru pătrunzător.
LG 40UH630V culori
LG 40UH630V ne oferă și tehnologia HDR Pro, ceea ce înseamnă că este compatibil cu standardul HDR10. Așa cum am spus la începutul acestui articol, HDR (High Dynamic Range) este cea mai nouă tehnologie în materie de imagine și specialiștii spun că este ceva mai spectaculos decât trecerea de la Full HD la Ultra HD.

Cu HDR, imaginile prind viață, datorită faptului că această tehnologie permite televizorului să afișeze imagini o gamă mai largă și mai bogată de culori, iar diferența între o imagine normală și una HDR o puteți vedea chiar în poza de mai jos.
LG 40UH630V HDR
Credit foto: By Richard Huber (Own work) [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Sunet:

Deși majoritatea televizoarelor cu diagonala peste 100 cm oferă un sistem audio cu puterea de 20W, modelul 40UH630V ne aduce o putere de 40W și tehnologiile DTS, Clear Voice III și Smart Sound Mode.

Smart:

WebOS 3.0 reprezintă cea mai nouă versiune a sistemului oferit de producătorul LG și după ce am testat mai toate interfețele, acesta mi s-a părut cel mai rapid și are cea mai plăcută interfață.

Pe partea de hardware, avem un procesor Quad-Core ce ne oferă performanțe foarte bune, astfel încât aplicațiile să ruleze ireproșabil. Conectarea la internet se poate face prin modulul Wi-Fi integrat sau prin portul LAN.

Există și o aplicație foarte bine pusă la punct, oferită de către producător pentru posesorii de tablete și smartphone-uri prin care putem controla televizorul. Aplicația se numește LG TV Plus și poate fi găsită în Google Play (Android) sau App Store (iOS).

Mai jos este un tutorial despre instalarea și operarea aplicației:

Porturi:

Chiar dacă prin Wi-Fi sau bluetooth putem conecta mai toate gadgeturile moderne, LG 40UH630V ne oferă și o listă de porturi destul de generoasă pentru toa device-uri: 3 x HDMI, 2 x USB, intrări component, minijack căști, ieșire audio digitală, port CI+.

Portul CI+ corespunde unui tuner digital DVB-C/T2/S2, ceea ce înseamnă că indiferent dacă ne abonăm la cablu sau antenă satelit, vom putea recepționa posturile TV fără să mai fie nevoie de un decodor extern.

Concluzie:

LG 40UH630V este un televizor excepțional care merită achiziționat chiar și la preț întreg, cu atât mai mult dacă îl găsiți la reducere.

LG 40UH630V

Cel mai bun preț îl găsiți aici, cât și cele mai bune servicii de achiziție.

9.6 Total Score
LG 40UH630V raport calitate-preț excelent

LG 40UH630V este un televizor de excepție căruia nu i-am putut găsi puncte slabe.

Design
9
Imagine
9.5
Sunet
10
Smart
10
Preț
9.5
PROS
 • Diagonală mare
 • Rezoluție UHD
 • Tehnologie HDR
 • Sistem de operare webOS 3.0
 • Preț bun
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

   Leave a reply

   13 − three =

   Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.