Samsung 40J5000 – preț foarte bun, vezi aici de ce îl recomand

Samsung 40J5000 este un televizor accesibil cu diagonala de 102 cm și chiar dacă nu este Smart, vi-l recomand cu toată încrederea. Astăzi voi scrie un articol mai atipic în sensul că nu vă mai plictisesc cu detalii tehnice, multe din acestea fiind destul de ușor de deslușit din lista cu specificații.

Așadar, mai bine vă explic de ce aș opta pentru acest televizor și nu pentru fratele acestuia cu funcții Smart, adică pentru Samsung 40J5200. În primul rând, la momentul când scriu acest articol, prețul modelului 40J5000 (Non-Smart) este 1300 lei, iar prețul modelului 40J5200 (Smart) este 1600 lei.

Se pune problema dacă merită sau nu, diferența de preț de 300 lei. Din punctul meu de vedere performanțele slabe ale modelului Smart TV nu merită să dai 300 lei în plus.
Samsung 40J5000

Samsung 40J5000 – Vezi aici prețul actual

Browserele se mișcă foarte greu, servicii de video on demand precum Netflix sunt pe bani și nu mulți se încumetă să plătească 8 euro pe lună doar pentru câteva filme și seriale.

Dintre toate aplicațiile unui Smart (majoritatea inutile) cea mai utilizată este Youtube, iar pentru asta nu ai nevoie neapărat de un televizor cu funcții Smart.

Dacă ai un laptop/PC care oricum stă pornit mai toată ziua, poți trage un cablu HDMI de la acesta către TV și te bucuri de flexibilitate maximă. Există și cabluri HDMI de 6 metri, încât să nu fie problemă distanța până la televizor.

Există și varianta în care poate vă doriți ceva mai comod, adică ceva wireless și anume un Chromecast care o să vă coste 260 lei (cel mai nou model) pe care îl găsiți aici.

Garantat Samsung 40J5000 + Chromecast o să vă ofere o experiență mai plăcută decât modelul Smart.

Ce puteți face cu Chromecast?

1. Interconectați laptopul/PC-ul cu TV-ul prin Wireless. Tot ce rulați în browserul Chrome va putea fi proiectat pe TV. Ex. Youtube, Facebook, și orice alt site.
De asemenea puteți instala pe Laptop/PC aplicația plex media center pentru a rula filmele de pe hard pe ecranul televizorului.

2. Interconectați smartphone-ul/tableta cu TV-ul și rulați jocuri, filme sau clipuri de pe youtube.

Deci un TV obișnuit împreună cu Chromecast funcționează ca un Smart TV, dar mult mai rapid, flexibilitate sporită dar și aplicații dedicate ce funcționează fără bătăi de cap.

Mai există și o gamă diversificată de mini PC-uri, de la cele mai ieftine (căutați mini PC stick Android pe ebay/amazon sau olx) până la cele mai scumpe. Acestea se atașează la HDMI-ul televizorului ca și Chromecast.

Unele dintre acestea nu se mișcă excelent și vin cu telecomandă proprie pentru a fi controlate, lucru care nu prea încântă pe nimeni. În final ca să nu ai nevoie de a doua telecomandă, sau atunci când vrei să cauți ceva și ai nevoie să scrii text va fi necesar să folosiți tot un smartphone sau tabletă pe post de telecomandă.

Deci din punctul meu de vedere Samsung 40J5000 împreună cu un Chromecast este cea mai bună variantă de televizor inteligent.

Tu ce părere ai?

9.3 Total Score
Samsung 40J5000 televizor premium accesibil

Samsung 40J5000 este un televizor ideal pentru cei care nu au neapărat nevoie de funcții Smart, sau pentru pasionații de tehnologie îl recomand împreună cu Chromecast.

Design
9
Imagine
9
Sunet
9.5
Preț
9.5
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

      Leave a reply

      4 × two =

      Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.