Sharp LC-40FG5242E Smart TV Full HD accesibil cu diagonala 102 cm

Sharp LC-40FG5242E este unul dintre cele mai accesibile Smart TV-uri cu diagonala de peste 100 cm și rezoluție Full HD. Nu sunt foarte multe detalii de prezentant întrucât cel mai mare atu al său este prețul iar ca și Smart TV nu se remarcă în mod special.

În ultima perioadă cei de la Sharp aleg să ne încânte cu modele 2017 tot mai competitive față de televizoare scumpe de la alte branduri.

Sharp LC-40FG5242E nu aduce foarte mari noutăți, în afară de faptul că imaginea este puțin mai bine optimizată, la fel și sistemul de operare.
Sharp LC-40FG5242E

Sharp LC-40FG5242E – Vezi aici prețul actual

Design

Sharp LC-40FG5242E adoptă un design ce tinde spre o gamă de buget de la Samsung ce s-a vândut foarte bine anul trecut.

Se pare că de data aceasta, cei de la Sharp nu au mers pe un design mai ”cuminte”, nu foarte sofisticat așa cum ne-a obișnuit până acum.

Sharp LC-40FG5242E sosește cu niște rame foarte discrete, chiar și în partea de jos a ecranului rama este foarte îngustă și ca urmare dă senzația unui ecran foarte mare.

Materialul din care sunt realizate ramele este un plastic mat, de culoare neagră, însă suporturile sunt lucioase și parcă nu este o asociere tocmai inspirată.

De asmenea tot comparativ cu gama de anul trecut, modelul LC-40FG5242E suportă aproape 2 cm în plus la grosime.

Nu este un reproș, mai ales că am văzut acest trend și la LG, astfel că reiese concluzia că unii producători preferă se axeze mai mult pe calitate decât pe design.

Imagine

Din punct de vedere al imaginii Sharp LC-40FG5242E se remarcă încă din prima printr-un ecran impunător, ce măsoară în diagonală 102 centimetri, oferind o calitate Full HD, mai exact rezoluția de 1920 x 1080 pixeli.

Așadar, fiind un televizor Full HD nu sunt prea multe lucruri de spus deoarece producătorii se concentrează pe tehnologiile ce vin la pachet cu televizoarele Ultra HD.

Poate cea mai interesantă tehnologie este Active Motion 200, pe care o putem traduce ca și o accelerare software astfel încât scenele de acțiune să fie fluente, fără umbre.

Sunet

Sharp LC-40FG5242E are un sistem audio stereo, realizat din două boxe cu o capacitate totala de 16W, fiind suficient pentru un televizor cu diagonala de 102 cm.

De asemenea sunetul nu ar fi complet fără tehnologiile premium pe care acest TV le înglobează: DTS TruSurround HD, Dolby Digital și Dolby Digital Plus.

Bineînțeles pentru un divertisment multimedia de calitate, cei pretențioși pot să-și achiziționeze un sistem audio performant cu conectare wireless, portul optic sau HDMI.

Smart

Ca la orice Smart TV modern beneficiem de posibilitatea conectării la internet prin intermediul unui modul Wirelless încorporat, și ca o paranteză putem spune că Youtube și Netflix rulează excelent fără a fi nevoie de conexiunea pe fir.

Sharp a mers tot timpul pe un sistem de operare propriu, versiunea actuală numindu-se Aquos NET+ ce înglobează chiar și browser web.

Concluzie

În concluzie, Sharp LC-40FG5242E este un televizor interesat pentru segmentul de preț în care se încadrează momentan (1500 lei) și având în vedere că se apropie Black Friday, prețurile s-ar putea să mai scadă puțin.

9 Total Score
Sharp LC-40FG5242E raport calitate-preț echilibrat

Sharp LC-40FG5242E este un Smart TV cu un raport calitate-preț destul de bun și oferă o alternativă la televizoarele scumpe.

Design
8.5
Imagine
8.5
Sunet
9
Smart
9.5
Preț
9.5
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

eleven − nine =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.