SHARP LC-48CFE4042E LED 121 cm, preț accesibil, gama 2016

Sharp LC-48CFE4042E este unul dintre cele mai noi modele 2016, fără funcții Smart, dar care ne-a atras atenția prin prețul foarte bun. Astfel că imediat ce a apărut la vânzare, clienții au început să-l aprecieze.

Astfel nu sunt puțini cei care l-au achiziționat, iar acest lucru se vede din faptul că deja a obținut feedback-uri pe pagina de unde îl puteți cumpăra (mai jos sub poză am pus un link.)

În general televizoarele Sharp oferă un raport calitate-preț foarte bun, iar modelul LC-48CFE4042E se încadrează în aceleași tipare. Bineînțeles că nu este singura companie ce vine cu oferte imbatabile, astfel că după ce analizăm principalele detalii tehnice, concluzia finală o vom trage raportat la concurență.
SHARP LC-48CFE4042E

SHARP LC-48CFE4042E – Vezi aici prețul actual

Design:

Ca și design nu putem spune că este wow, dar pentru un televizor de buget este ok. Important este că ramele sunt destul de înguste încât să nu iasă în evidență atunci când privim un film

De asemenea suportul fiind simplu și în aceeași nuanță de negru este discret și își face perfect treaba, oferind o foarte bună stabilitate. După preferință Sharp LC-48CFE4042E poate fi montat și pe perete, folosind un suport compatibil Vesa 400 x 400.

Grosimea televizorului nu este punctul forte, aceasta ajungând până la aproximativ 9 cm (calculată fără suport), dar pe de altă parte aspectul puțin robust ne indică un ecran mai de calitate.

Imagine:

În special producătorii de top, din dorința de a oferi un design care să atragă, recurg la compromisuri pe partea de ecran. Astfel majoritatea televizoarelor cu un aspect slim, vin cu ecran de tip Edge, adică cu iluminare pe margini, și ca urmare lumina nu este distribuită uniform pe toată suprafața.

De aceea mulți clienți se plâng că mai ales nuanțele de negru și alb au o tentă de maroniu, respectiv gri sau că pe fond negru apar anumite pete de alb (fenomenul de bleeding). Anumite tehnologii reduc aceste neplăceri dar de cele mai multe ori pot fi eliminate complet.

Un ecran clasic, de tip Direct LED are matricea de led-uri dispusă pe toată suprafața și ca urmare sunt mai robuste, dar oferă o iluminare uniformă și deci nu apar problemele indicate mai sus.

Alți factori care țin de calitatea imaginii ar putea fi contrastul și luminozitatea, iar în acest sens Sharp LC-48CFE4042E ne oferă un contras dinamic de 1.000.000:1 și luminozitatea 300 cd/mp.

Sunet:

Sistemul audio încorporat nu este spectaculos, astfel că nu trebuie să vă așteptați la bass, având în vedere că sunetul este produs de două difuzoare x 8 W fiecare.

La acest capitol un plus îl conferă tehnologiile premium Dolby Digital, sau DTS, aceasta din urmă permițând redarea filmelor mkv. Așadar pentru cei mai pretențioși recomand să folosiți un sistem audio extern deoarece chiar și unul ieftin este incomparabil mai bun decât orice sistem încorporat.

Porturi:

Lista de porturi asigură o conectivitate variată cu aproape orice fel de device având conectori din toate generațiile și anume: 3 x HDMI, 2 x USB, component, composite, Scart, ieșire audio digitală de tip optic și Slot CI+ ce face legătura cu un tuner digital (DVB T/T2/C/S/S2).

Concluzie:

Așa cum am spus concluzia legată de Sharp LC-48CFE4042E va fi raportat la concurență, iar la momentul actual aceasta este reprezentată de Horizon 49HL733F cu diagonala de 124 cm și funcții Smart, iar prețul este identic cu LC-48CFE4042E.

În plus de asta televizoarele Horizon beneficiază de 5 garanție promoțională. Mai multe detalii despre 49HL733F am scris aici.

8.6 Total Score
Sharp LC-48CFE4042E o alternativă pentru buget limitat

Sharp LC-48CFE4042E este unul dintre cele mai accesibile televizoare cu diagonala peste 100 cm fără a face compromisuri sesizabile.

Design
8.5
Imagine
8.5
Sunet
8
Preț
9.5
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

one × four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.