Sharp LC-49CUG8052E Smart Ultra HD 123 cm – calitate la preț minim

Sharp LC-49CUG8052E este un televizor surprinzător din gama producătorului japonez, model ce pare sa surprindă atât prin design cât și prin calitatea imaginii și nu în ultimul rând prin prețul foarte bun.

Sharp este o companie cu o istorie de peste 100 ani și este specializată în producția de electronice, iar calitatea și fiabilitatea japoneză este recunoscută în lume.

Mai multe detalii tehnice și păreri despre Sharp LC-49CUG8052E le vom menționa mai jos, în cadrul acestui articol la fiecare capitol.
Sharp LC-49CUG8052E

Sharp LC-49CUG8052E – Vezi aici prețul actual

Design

Să începem cu ceea ce remarcăm prima dată atunci când vedem un televizor, și anume aspectul acestuia.

La Sharp LC-49CUG8052E sunt multe de spus, deoarece privind panoul impunător de 123 centimetri, remarcăm niște margini foarte subțiri pe laterale si in partea superioara, în timp ce, linia din zona inferioară este puțin mai groasă, linie pe care se situează inscripția “SHARP”.

Astfel producătorul încearcă să pună în evidență cât mai mult ecranul, piesa acestora de rezistență, deoarece cunoscătorii aleg acest televizor pentru calitatea imaginii.

Privit din lateral, observăm că Sharp LC-49CUG8052E este foarte subțire, ajungând la cel mult 6,8 cm în jumătatea inferioară, acolo unde se află toate componentele importante ale acestuia.

Tot din punct de vedere al design-ului se remarcă și suportul acestuia ce conferă un aspect foarte elegant, realizat din două picioare ce oferă și o stabilitate foarte bună. Din acest punct de vedere este destul de asemănător cu LG-urile însă acesta pare ceva mai modern.

Imagine

După cum am remarcat încă de la capitolul design, Sharp LC-49CUG8052E ne ofera un panou de 123 centimetri, dispus să ne încânte cu imagini la o calitate 4K, adică o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli.

Am putea spune că producătorul a oferit tot ce se putea mai bine pe acest televizor, însă lipsește tehnologia de imagine HDR din lista cu specificații.

Sharp LC-49CUG8052E

Cel mai bun preț îl găsiți aici, cât și cele mai bune servicii de achiziție.


Această tehnologie funcționează asemenea camerelor foto ce îmbogățesc foarte mult paleta de culori, producând imagini foarte vii, cât mai apropiate de realitate.

Pe de altă parte pentru a utiliza tehnologia HDR la televizoare trebuie să aveți conținut video compatibil, altfel nu este de niciun folos.

Pe de altă parte, Sharp ține să precizeze că ni se oferă tehnologia ACE PRO Engine ce pare a fi un fel de HDR, cu rezultate mai puțin spectaculoase, dar funcționează pe orice tip de conținut, inclusiv la posturile TV oferă o oarecare îmbunătățire a calității imaginii.

Sunet

Pe partea de sunet, Sharp LC-49CUG8052E pare să ne ofere maximul posibil și anume un sistem încorporat marca Harman-Kardon cu o capacitate totală de 20W.

Deși poate producătorul Harman-Kardon nu vă spune nimic, acesta are de asemenea o mare istorie în sistemele audio iar de câțiva ani aparține concernului Samsung.

Fiind un sistem audio premium, nu lipsesc tehnologiile de ultimă generație precum Dolby Digital Plus, DTS 2.0 sau DTS Studio Sound.

Dolby Digital Plus aduce ca noutate față de standardul anterior faptul că oferă compatibilitate cu sistemele audio 7.1, suport pentru rețelele mobile (adică sisteme audio wireless) și o mai bună viteză de transfer.

Smart

Smart TV-ul Sharp LC-49CUG8052E vine cu propriul sistemul de operare creat de către producător, și anume SHARP AQUOS NET+
Sharp LC-49CUG8052E Smart

Sharp LC-49CUG8052E – Vezi aici prețul actual

În general despre tehnologia Smart nu intrăm prea mult în detalii întrucât mai toate televizoarele Smart oferă cam aceleași aplicații și anume: Netflix, Youtube, Facebook.

De la un model la altul diferă interfața de unde accesăm aceste aplicații, iar alegerea ține mai mult de preferințele fiecăruia..

Concluzie

În concluzie, ce ar mai rămâne de spus decât că în limita a 2100 lei, Sharp LC-49CUG8052E este un Smart TV ce se străduiește să ofere maximul posibil la un preț minim.

9.6 Total Score
Sharp LC-49CUG8052E Ultra HD Smart accesibil

Sharp LC-49CUG8052E reprezintă o alternativă accesibilă la televizoarele foarte scumpe cu diagonală mare și rezoluție Ultra HD.

Design
9.5
Imagine
9
Sunet
10
Smart
9.5
Preț
10
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

twenty − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.