Sony 43WD750B LED premium, Smart, diagonală 108 cm

Sony 43WD750B este un Smart TV ce face parte din gama 2017 a producătorului de televizoare premium, ce nu face nicio concesie când vine vorba de calitatea finisajelor sau a imaginii.

Sony 43WD750B iese în evidență printr-un aspect foarte elegant, o diagonală mare, nenumărate funcții și specificații, și în final un raport calitate-preț echitabil, iar mai multe detalii urmează să fie dezvăluite pe parcursul acestui articol.

Design

După cum spune producătorul, Sony 43WD750B este fabricat într-o tehnologie „Edge LED”, denumire al cărui sens diferă destul de mult cu ce ne-am obișnuit de la Samsung Edge.
Sony 43WD750B

Sony 43WD750B – Vezi aici prețul la eMAG

Cel mai bun preț aici la cel.ro

La televizoare termenul de Edge ține în primul rând de tehnologie, care la rândul ei influențează în mod plăcut și designul. Intrăm în detalii despre tehnologie mai jos puțin.

Ca și design Edge-LED înseamnă că ecranul este foarte subțire, astfel că avem de-a face per total cu un design slim. În acest sens Sony 43WD750B vine cu o grosime de doar 5,65 cm.

Putem spune că Sony 43WD750B iese în evidență prin aceste muchii și linii foarte înguste dar în rest nu aduce elemente de design complet noi față de modelele anterioare din gama 750B.

Designul se aseamănă foarte mult cu ultimele două generații, inclusiv suportul reprezintă o redesenare a celui pe care îl găsim la modelele anterioare de la SONY.

Imagine

După cum spuneam, Sony 43WD750B are un ecran realizat într-o tehnologie de tipul Edge LED care din punct de vedere tehnic presupune că matricea de LED-uri care realizează iluminarea nu mai este dispusă pe toată suprafața ecranului ci doar pe laterale.

Fiind o tehnologie ajunsă la ”maturitate” nu mai influențează negativ calitatea, deoarece ultimele modele de televizoare pot controla foarte bine contrastul prin tehnologii adiacente precum Local Dimming.

În ceea ce privește rezoluția, Sony 43WD750B beneficiază 1920 x 1080 pixeli, sau altfel spus în termeni ”populari”, avem rezoluție Full HD, fapt ce permite acestui televizor să redea o calitate deosebită.

Momentan, Full HD este rezoluția optimă la televizoare întrucât posturile TV emit cel mult la calitate Full HD, iar un TV cu rezoluție mai bună nu și-ar dovedi utilitatea decât dacă rulăm filme direct de pe hard, stick sau de pe un player blu-ray.

Diagonala măsoară 109 centimetri, echivalentul a 43 inch, fiind cam tot ce ne trebuie pentru un dormitor ceva mai spațios și suficient chiar și pentru un living.

Sunet

Din punct de vedere al sunetului, Sony 43WD750B este un televizor ce emite un sunet clar, puternic și plăcut în orice mediu ambiant, datorită unor funcții speciale, integrate în sistemul marca Dolby Digital alcătuit din doua boxe de câte 10W.

Așadar avem funcții premium pe care le întâlnim și la alte premium, precum Dolby Digital Plus, DTS, dar și funcții ce le-am văzut doar la SONY și anume S-force sau Bass Reflex.

Smart
Sony 43WD750B Smart

Sony 43WD750B – Vezi aici prețul la eMAG

Cel mai bun preț aici la cel.ro

Sony 43WD750B este un televizor inteligent, dotat cu funcții Smart ce permit conectarea la internet prin cablul de rețea sau prin Wireless. Astfel dispunem de o interfață ușor de folosit chiar și de către cei care nu au mai utilizat până acum un Smart TV.

Trebuie precizat din start că pentru această gamă, SONY nu a ales ca sistem de operare Android TV ci Opera TV. Avem cele mai utile aplicații de conținut video și anume Netflix și Youtube.

În schimb nu avem browser, care după părerea mea nu este un minus pentru că oricum browserele sunt destul de lente pe cele mai multe TV-uri. Dacă ar fi să scoatem în evidență și un dezavantaj, am putea spune că Opera TV poate nu este cea mai inspirată alegere având în vedere că rivalii lui SONY au interfețe mai moderne.

Concluzie

În concluzie, Sony 43WD750B este un Smart TV ce se remarcă printr-un design slim, finisaje de calitate, imagine impecabilă iar toate acestea justifică perfect prețul actual puțin peste 2000 lei.

9.3 Total Score
Sony 43WD750B pentru cei pretențiosi

Sony 43WD750B este un televizor premium în adevăratul sens al cuvântului și o să-i mulțumească chiar și pe cei mai pretențioși pe partea de calitatea imaginii.

Design
9.5
Imagine
9
Sunet
9.5
Smart
9
Preț
9.5
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

      Leave a reply

      seventeen + nine =

      Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.